Kokosgryte med rød curry, søtpotet, kikerter og koriander, servert med jasminris og multibrød
20-30
Laktosefri
Vegetar

Kokosgryte med rød curry, søtpotet, kikerter og koriander, servert med jasminris og multibrød

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • rug

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Kokosgryte med rød curry

gul løk
Gul løk
½ stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
søtpotet
Søtpotet
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
lime
Lime
1 stk
rød currypaste
Rød currypaste
½ pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
2–3 dl

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Topping

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt
rødt eple
Rødt eple
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 843 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 142 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne litt kokosflak eller cashewnøtter i en tørr stekepanne, og dryss over gryten ved servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Kokosgryte med rød curry, forberedelse: Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt søtpoteten i mindre biter. Skyll, rens og kutt paprikaen i mindre biter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern.     
  4. Kokosgryte med rød curry: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og søtpoteten i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1–2 ss av currypasten og ½ ss hvetemel, og stek videre under omrøring, i omtrent 1 minutt.  
  5. Kokosgryte med rød curry, fortsettelse: Rør inn kokoskremen, 2 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det hele småkoke på middels varme i omtrent 15 minutter, eller til søtpoteten er gjennomkokt. Rør inn litt vann hvis gryten blir for tykk. Tilsett kikertene når det gjenstår 5 minutter av grytens koketid. Smak til med salt, pepper, skallet og saften fra limen, og eventuelt mer av currypasten. 
  6. Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken. 
  7. Topping: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt. Legg sesamfrøene over på en tallerken. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og kutt eplet i små terninger. Topp gryten med sesamfrøene, epleterningene og korianderen.