Blomkåltaco med refried beans og avokadodressing
25-35
Glutenfri
Vegetar

Blomkåltaco med refried beans og avokadodressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • aluminiumsfolie

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
½ stk
Eddik 7 %
¼ dl
Sukker
½ dl
Vann
¾ dl

Ovnsbakt blomkål og reddiker

blomkål
Blomkål
½ stk
reddiker
Reddiker
1 pakke

Frijoles refritos

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
three spice
Three spice
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
½–1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
lime
Lime
⅓ stk
Vann
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Avokadodressing

avokado
Avokado
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
⅓ stk

Tortillaer

maistortillaer
Maistortillaer
1 pakke

Tilbehør

strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
⅓ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 675 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ¼ dl eddik, ½ dl sukker og ¾ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  3. Ovnsbakt blomkål og reddiker: Del blomkålen i små buketter. Skyll og del reddikene i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
  4. Frijoles refritos: Skrell og finhakk hvitløken og rødløken. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av rødløken og hvitløken, tacokrydderet og chipotlemiksen i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, grønnsaksbuljongen, 1 dl vann og litt salt. Kok opp, og la det hele småkoke i 10–12 minutter. Mos blandingen til en grov mos med en stekespade eller gaffel, og smak til med 1 ss smør og saft fra limen.
  5. Avokadodressing: Del avokadoen i to, fjern steinen, skrap ut avokadokjøttet med en skje, og ha det over i en blender eller beholder. Vend inn yoghurten, og kjør det sammen til en jevn avokadodressing i blenderen eller med en stavmikser. Skyll og grovhakk korianderen, og vend halvparten inn i avokadodressingen. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
  6. Tortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
  7. ServeringHa kålsalaten i en serveringsskål. Ha resten av korianderen i en annen skål. Del limen i båter, og server båtene til retten.