20-30
Glutenfri
Indisk butter chicken med basmatiris og kachumbersalat
Du finner denne populære retten på de aller fleste indiske menyer. Her får du er en rask versjon med krydret salat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Kachumbersalat
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Garam masala
1 pakke
Sukker
½ ts
Butter chicken
Kyllinglårfilet
350 g
Rødløk
½ stk
Butter chicken-paste
1 glass
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 767 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili eller chilipulver i kachumbersalaten, hvis du liker sterk mat.
- Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kachumbersalat: Skrell og grovhakk rødløken. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, saften fra limen og ½ ts sukker i en skål. La det stå og trekke i 5 minutter, før du har i tomaten, agurken og korianderen. Smak til med garam masala-krydderet og litt salt.
- Butter chicken: Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Ha i resten av løken det siste minuttet av steketiden. Krydre med salt og pepper. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 1 minutt. Vend inn crème fraîchen, og la sausen småkoke i 2–3 minutter til. Smak til med salt og sukker.