Stekt svinekam med tyttebærglasert eple, stekt løk, sennepssjy og potetskiver med grønnkål
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Stekt svinekam med tyttebærglasert eple, stekt løk, sennepssjy og potetskiver med grønnkål

I denne retten får saftig svinekjøtt selskap av en smaksrik sjysaus med sennep, og epleterninger glasert med tyttebær.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetskiver med grønnkål

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g

Stekt løk

gul løk
Gul løk
1 stk

Stekt svinekam

grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk
300 g

Tyttebærglasert eple

grønt eple
Grønt eple
1 stk
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
60 g

Sennepssjy

sjysaus
Sjysaus (Melk)
1 pakke
grov sennep
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
½–1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 681 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter. Dette gjør pepperen mildere på smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
  3. Stekt løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper. Ha løken over i en serveringskål.  
  4. Stekt svinekam og potetskiver med grønnkål: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt på hver side. Ha kjøttet over på stekebrettet med potetene. Bland grønnkålen med potetene, og stek det hele videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.  
  5. Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek epleterningene i 30 sekunder, og vend inn de rørte tyttebærene.  
  6. Sennepssjy: Hell sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt, pepper og sennepen.
  7. Vel bekomme!