Laksepoke med jasminris, agurk, syltet rødløk og teriyakidressing, toppet med chilimajones
15-20
Laktosefri

Laksepoke med jasminris, agurk, syltet rødløk og teriyakidressing, toppet med chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • olje
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Teriyakimarinert laks

teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Topping

rødt eple
Rødt eple
½–1 stk
agurk
Agurk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 826 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i to på langs, og så i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken.
  3. Teriyakimarinert laks: Skjær laksen i store terninger, og vend terningene i sesamfrøene og litt salt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen med teriyakisausen.
  4. Topping: Skyll og kutt eplet og agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. 
  5. Servering: Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, eplet, agurken, gulroten og den syltede rødløken over. Topp med resten av ponzu- og teriyakisausen og chilimajonesen.