Sitronbakt torskefilet med spinatrisotto, squash, pepperoni og tomatsalsa
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Sitronbakt torskefilet med spinatrisotto, squash, pepperoni og tomatsalsa

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Spinatrisotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
risottoris
Risottoris
150 g
spinat
Spinat
50 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Vann
5 dl
Smør (Melk)
1 ss

Sitronbakt torskefilet

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
sitron
Sitron
½ stk

Squash og pepperoni

squash
Squash
½–1 stk
pepperonipølse i skiver
Pepperonipølse i skiver
1 pakke

Servering

tomatsalsa
Tomatsalsa
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 750 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør halvparten av spinaten til en puré som du tilsetter risottoen mot slutten av koketiden for å få en irrgrønn og delikat farge.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Spinatrisotto: Skrell og finhakk løken. Kok opp 5 dl vann, og bland inn buljongen. Varm opp en annen kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og risottorisen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter og har ønsket konsistens. Rør hele tiden i risen med en tresleiv. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann hvis risottoen blir for tykk.  
  3. Sitronbakt torskefilet: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Finriv litt sitronskall (kun det gule) på et rivjern). Ringle litt olivenolje over fisken, topp med sitronskallet. Krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren.
  4. Squash og pepperoni: Skyll og kutt squashen i fire på langs. Skjær bort den vannete innmaten på squashen, og kutt resten i terninger. Kutt pepperonipølseskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek squashterningene og pølsestrimlene i omtrent 3 minutter. 
  5. Spinatrisotto, fortsettelse: Skyll spinaten, og vend den inn i risottoen. La det koke mens du finriver Grana Padano-osten på et rivjern. Vend osten og 1 ss smør inn i risottoen, og smak til med salt, pepper og litt saft fra sitronen.    
  6. Servering: Server tomatsalsaen til retten.