Chipotlestekt kylling med søtpotetfries, servert med rødbetequinoa med frisk appelsin og dillyoghurt
20-30
Glutenfri

Chipotlestekt kylling med søtpotetfries, servert med rødbetequinoa med frisk appelsin og dillyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Søtpotetfries

søtpoteter
Søtpoteter
2 stk

Rødbetequinoa med frisk appelsin

quinoamiks
Quinoamiks
125 g
rødbete
Rødbete
1 stk
vårløk
Vårløk
1 pakke
appelsin
Appelsin
1 stk

Dillyoghurt

yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
dill
Dill
1 pakke

Chipotlestekt kylling

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 733 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tre det krydrede kyllingkjøttet på spyd og pensle med olje. Grill kyllingspydene på utegrill over direkte varme i omtrent 8 minutter, for en herlig smak av sommer.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Søtpotetfries: Skrell og kutt søtpotetene i tynne staver. Ha søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetfriesene midt i ovnen i omtrent 20 minutter.      
  3. Rødbetequinoa med frisk appelsin, forberedelse: Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
  4. Rødbetequinoa med frisk appelsin: Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Varm opp en tykkbunnet kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødbetene i omtrent 5 minutter. Skyll og grovkutt vårløken. Skrell appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. 
  5. Dillyoghurt: Ha yoghurten i en liten skål. Skyll og tørk dillen, og finhakk halvparten. Smak til yoghurten med salt, pepper og den finhakkede dillen.  
  6. Chipotlestekt kylling: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med chipotlemiksen, litt salt og pepper. 
  7. Rødbetequinoa med frisk appelsin, fortsettelse: Bland den ferdigkokte quinoaen, vårløken og appelsinterningene med rødbeteterningene.
  8. Servering: Server kyllingen med søtpotetfriesene, rødbetequinoaen og dillyoghurten. Dryss resten av dillen over retten, og server.