Pannestekt lyr med ovnsbakte poteter, timianstekte gulrøtter og kremet appelsinsaus
15-20

Pannestekt lyr med ovnsbakte poteter, timianstekte gulrøtter og kremet appelsinsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
småpoteter
Småpoteter
300 g
timian
Timian
½ bunt

Kremet appelsinsaus

kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Pannestekt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 466 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene og potetene før servering for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og plukk bladene av timianen, og vend inn bladene før servering
  3. Kremet appelsinsaus: Legg posen med appelsinsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
  4. Pannestekt lyr: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
  5. God middag!