Scampi og pepperonipasta i tomatsaus med chiliolje og ruccola
20-30
Laktosefri

Scampi og pepperonipasta i tomatsaus med chiliolje og ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Skalldyr,
  • hvete

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Chiliolje

chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
2 ss

Pasta og grønne bønner

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
grønne bønner
Grønne bønner
150 g

Tomatsaus

rød paprika
Rød paprika
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomater
Tomater
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
2 stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Sukker
½ ss

Scampi og pepperoni

sitron
Sitron
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
scampi naturell
Scampi naturell (Skalldyr)
150 g
pepperoni
Pepperoni
100 g

Ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 759 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Chiliolje: Ha 2 ss olivenolje og pakken med chiliflak i en liten bolle. Vend chiliflakene godt inn i olivenoljen. La chilioljen stå på benken til den skal brukes. 
  2. Pasta og grønne bønner: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt enden av de grønne bønnene, og kok dem med pastaen det siste minuttet av koketiden.
  3. Tomatsaus: Skyll paprikaen. Skrell sjalottløken, og del løken og paprikaen i skiver. Del tomatene i fire. Skrell og finhakk hvitløken.
  4. Scampi og pepperoni: Vask sitronen godt og riv sitronskallet (kun det gule) i en liten bolle. Klem saften fra sitronen i bollen, finhakk persillen og bland det sammen. Del scampiene i to og vend inn i persille- og sitronblandingen. Kutt pepperonien i strimler.
  5. Tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til medium varme, ha i litt olje og 2 ts av chilioljen. Stek hvitløken, sjalottløken og paprikaen i 4–5 minutter, eller til løken er blitt blank. Ha i tomatene og sett på et lokk. La sausen stå på medium varme i 5–6 minutter, eller til tomatene har begynt å slippe litt væske. Tilsett 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og la sausen koke ned til omtrent halvparten. Rør inn ½ ss sukker, og vend inn pastaen og de grønne bønnene. Smak til med salt og pepper.
  6. Scampi og pepperoni, fortsettelse: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek pepperonien i et par minutter, til den har sluppet litt av fettet. Ha litt olje i stekepannen. Vend inn scampien og stek det hele i omtrent 2 minutter, til scampien har fått litt farge. Ha pepperoni- og scampiblandingen over pastaen og tomatsausen ved servering. Smak til med chilioljen.
  7. Ruccolasalat: Skyll og tørk ruccolaen.