15-20
Grillet gyroskjøtt i varme pitabrød, servert med syltet rødløk og tzatziki
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Lettsyltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Grønnsaker
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Pitabrød
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Tzatziki
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
1 pakke
Gyros
Grillet gyroskjøtt
250 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 936 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 115 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Eventuelle rester av rødløken holder seg fint i en lufttett beholder i kjøleskapet i flere dager.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Grønnsaker: Skyll og kutt tomaten og den halve agurken i terninger. Skyll og kutt salaten i strimler. Sil laken av maiskornene. Ha tomaten, agurken, salaten og maisen i hver sin serveringsskål.
- Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
- Tzatziki: Skyll og grovriv resten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene. Bland agurken, yoghurten og kryddermiksen i en skål. Smak til med salt og pepper.
- Gyros: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, eller til det er gjennomstekt.
- Servering: Fyll pitabrødene med den lettsyltede rødløken, kjøttet, grønnsakene og tzatzikien.