Pad thai med kyllingfilet, eggenudler og bønnespirer, toppet med hakkede peanøtter og koriander
15-20
Laktosefri

Pad thai med kyllingfilet, eggenudler og bønnespirer, toppet med hakkede peanøtter og koriander

Pad thai er Thailands nasjonalrett, og består av nudler, egg og grønnsaker wokket sammen. Her får du den med saftig kylling og søt chilisaus.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • gluten,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • soyasaus

Eggenudler

Eggenudler (Egg, Hvete, Gluten)
125 g

Pad thai

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g
egg
Egg (Egg)
2 stk
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
1 pakke
bønnespirer
Bønnespirer
1 pakke

Servering

lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
½–1 bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 699 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Unngå å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan sette dem i halsen.

  1. Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
  2. Pad thai: Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter. 
  3. Pad thai, fortsettelse: Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels høy varme. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med kyllingen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulrøttene, løken, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen. Varm opp, og bland alt godt sammen. Smak til med salt eller soyasaus. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene.  
  4. Servering: Kutt limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Strø korianderen og de hakkede peanøttene over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten (se tips).