Vårsalat med skjørost fra Røros, asparges, sprøstekte timianpoteter, smilende egg og estragonaioli
20-30
Vegetar

Vårsalat med skjørost fra Røros, asparges, sprøstekte timianpoteter, smilende egg og estragonaioli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Sprøstekte timianpoteter

poteter
Poteter
350 g
timian
Timian
½ bunt

Smilende egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Vårsalat

asparges
Asparges
100 g
tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke

Til servering

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
tørket estragon
Tørket estragon
½–1 pakke
krutonger
Krutonger (Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 678 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne litt av syltelaken fra løken inn med salaten for en ekstra frisk smak. Aspargesen kan bakes i ovnen med potetene: Vend de i litt olje, salt og pepper, og bak dem i omtrent 5 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp vann i en liten kjele til eggene. 
  2. Sprøstekte timianpoteter: Skyll og kutt potetene i terninger. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre. Skyll og dra bladene av timianen, og vend bladene inn med potetene før servering.
  3. Smilende egg: Kok eggene i vannet fra steg 1 i 7–8 minutter, da er de smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del eggene i to.
  4. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La det hele trekke frem til servering.
  5. Vårsalat: Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Fjern den nederste delen av aspargesen, omtrent 2–4 cm, eller der den brekker naturlig. Del hver asparges i tre deler på skrå. Kok aspargesen i 1–2 minutter. Hell av vannet, og avkjøl dem i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk hjertesalaten, og riv eller kutt den i mindre biter.
  6. Vårsalat, fortsettelse: Fordel salaten, grønnsakene og potetene på et stort serveringsfat (se tips). Legg på de smilende eggene og den syltede løken, og smuldre skjørosten jevnt over.
  7. Til servering: Ha aiolien i en skål, og vend inn ønsket mengde av den tørkede estragonen. Server urteaiolien og krutongene til retten. God middag!