20-30
Vegetar
Vårsalat med skjørost fra Røros, asparges, sprøstekte timianpoteter, smilende egg og estragonaioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Sprøstekte timianpoteter
Poteter
350 g
Timian
½ bunt
Smilende egg
Egg (Egg)
2 stk
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Vårsalat
Asparges
100 g
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Til servering
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Tørket estragon
½–1 pakke
Krutonger (Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 678 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne litt av syltelaken fra løken inn med salaten for en ekstra frisk smak. Aspargesen kan bakes i ovnen med potetene: Vend de i litt olje, salt og pepper, og bak dem i omtrent 5 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp vann i en liten kjele til eggene.
- Sprøstekte timianpoteter: Skyll og kutt potetene i terninger. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre. Skyll og dra bladene av timianen, og vend bladene inn med potetene før servering.
- Smilende egg: Kok eggene i vannet fra steg 1 i 7–8 minutter, da er de smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del eggene i to.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La det hele trekke frem til servering.
- Vårsalat: Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Fjern den nederste delen av aspargesen, omtrent 2–4 cm, eller der den brekker naturlig. Del hver asparges i tre deler på skrå. Kok aspargesen i 1–2 minutter. Hell av vannet, og avkjøl dem i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk hjertesalaten, og riv eller kutt den i mindre biter.
- Vårsalat, fortsettelse: Fordel salaten, grønnsakene og potetene på et stort serveringsfat (se tips). Legg på de smilende eggene og den syltede løken, og smuldre skjørosten jevnt over.
- Til servering: Ha aiolien i en skål, og vend inn ønsket mengde av den tørkede estragonen. Server urteaiolien og krutongene til retten. God middag!