Søtpotet Taco med mango å avokado salsa, toppet med syltet rødløk.

Søtpotet Taco med mango å avokado salsa, toppet med syltet rødløk.

Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Evt. sukker
  • olje
  • pepper
  • salt
Bønnemiks
1 pakke
Søtpotet
1 stk
Avokado
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Mango
1 stk
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Ruccola
50 g
Tortillalefser
4 stk
(Hvete)
Mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Koriander
1 bunt
Chiliflak
1 pakke
Salt
Evt. sukker
Pepper
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

tilsett gjerne tomat i lag med avokado & mango blandingen. Rester av syltet rødløk er ypperlig å bruke i salter eller på brødskiven med godt pålegg.

Sett ovnen på 220 grader.
Skrell og kutt søtpotetene i bitter på ca 1x1cm. Press eller finhakk hvitløken. Skyll bønnemiksen i kaldt vann. Bland sammen søtpoteten, hvitløken og bønnemiksen og ha det i en ildfast form. Vend inn halvparten av chilliflaks pakken, litt olje, salt, og pepper stekes i ovnen i ca 10 minutter. Topp formen med revet mozzarella og stek videre i ca 10 minutter.
Kutt rødløken i tynne skiver og tilsett saften av en lime, en spiseskje vann, en klype salt og sukker. Rør rundt å sett til siden. Vend litt i rød løken mens du lager resten av maten. Du bestemmer selv hvor mye rødløk du ønsker å sylte. en halv rødløk er nokk til 2 personer.
Del avokadoen i to å ta ut stenen. Skrap så ut avokado-kjøttet med en spiseskje. Kutt avokadoen i terninger. Skrell å kutt mangoen i biter på samme størrelse som avokadoen. Bland sammen avokadoen og mango terningene. Finhakk korianderen og vend inn med resten av chiliflaksene, litt olivenolje, salt og pepper. Pakk lefsene inn i aluminiumfolie og varm i ovnen i ca 8-10 minutter.
Skyll og vask rucculaen og tørk lett med et kjøkkenhåndkle. Server retten med tacolefse flyt med salat, avokado-og mangosalat, søtpotet-og bønnemiks, toppet med syltet rødløk og rømme.
Vel bekomme!