Lammestek sous vide med ovnsbakte poteter, glaserte rotgrønnsaker og løk, servert med kremet appelsinsaus med timian
25-35

Lammestek sous vide med ovnsbakte poteter, glaserte rotgrønnsaker og løk, servert med kremet appelsinsaus med timian

Sous vide er en tilberedningsmetode der man varmebehandler vakuumpakket mat i et temperert vannbad over flere timer.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g

Lammestek

lammestek sousvide
Lammestek sousvide
350 g

Glaserte rotgrønnsaker og løk

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Sukker
1 ts

Kremet appelsinsaus med timian

kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
timian
Timian
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 664 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek rotgrønnsakene og løken sammen med potetene i ovnen dersom du ønsker å forenkle retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett en kjele med 1 liter vann på kok. 
  2. Ovnsbakte poteter: Kutt potetene i fire, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Bland inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene midt i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til potetene er gjennomstekte. 
  3. Lammestek: Legg pakken med lammestek i kjelen med vann fra punkt 1, og la pakken trekke på lav varme frem til servering. Ta kjøttet ut av pakken, og skjær det i skiver før servering. Ta eventuelt vare på litt av kraften, og smak til sausen med den.  
  4. Glaserte grønnsaker: Skrell gulrøttene og løken, og kutt skallet av selleriroten. Kutt gulrøttene og selleriroten i store biter, og løken i båter. Ha gulrøttene og selleriroten i en kjele, dekk dem med vann, og kok dem i omtrent 10 minutter. La løken koke i vannet sammen med rotgrønnsakene de siste 3 minuttene av koketiden. Sil vannet av grønnsakene, og vend inn 1 ss smør, 1 ts sukker og litt salt. Varm opp og rør i grønnsakene til de er glaserte, i et lite minutt.
  5. Kremet appelsinsaus med timian: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Skyll og tørk timianen. Ta av halvparten av bladene, finhakk dem, og ha dem i sausen.  
  6. Servering: Topp retten med resten av timianen før servering.