25-35
Lammestek sous vide med ovnsbakte poteter, glaserte rotgrønnsaker og løk, servert med kremet appelsinsaus med timian
Sous vide er en tilberedningsmetode der man varmebehandler vakuumpakket mat i et temperert vannbad over flere timer.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- smør
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Lammestek
Lammestek sousvide
350 g
Glaserte rotgrønnsaker og løk
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Sukker
1 ts
Kremet appelsinsaus med timian
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Timian
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 664 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 56 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek rotgrønnsakene og løken sammen med potetene i ovnen dersom du ønsker å forenkle retten.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett en kjele med 1 liter vann på kok.
- Ovnsbakte poteter: Kutt potetene i fire, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Bland inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene midt i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til potetene er gjennomstekte.
- Lammestek: Legg pakken med lammestek i kjelen med vann fra punkt 1, og la pakken trekke på lav varme frem til servering. Ta kjøttet ut av pakken, og skjær det i skiver før servering. Ta eventuelt vare på litt av kraften, og smak til sausen med den.
- Glaserte grønnsaker: Skrell gulrøttene og løken, og kutt skallet av selleriroten. Kutt gulrøttene og selleriroten i store biter, og løken i båter. Ha gulrøttene og selleriroten i en kjele, dekk dem med vann, og kok dem i omtrent 10 minutter. La løken koke i vannet sammen med rotgrønnsakene de siste 3 minuttene av koketiden. Sil vannet av grønnsakene, og vend inn 1 ss smør, 1 ts sukker og litt salt. Varm opp og rør i grønnsakene til de er glaserte, i et lite minutt.
- Kremet appelsinsaus med timian: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Skyll og tørk timianen. Ta av halvparten av bladene, finhakk dem, og ha dem i sausen.
- Servering: Topp retten med resten av timianen før servering.