Pannestekt lyrfilet i soyasmør og ovnsbakt hodekål med hasselnøtter, servert med dillmajones
30-40
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet i soyasmør og ovnsbakt hodekål med hasselnøtter, servert med dillmajones

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • hasselnøtter,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g

Ovnsbakt hodekål

hodekål
Hodekål
300 g
hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
1 pakke
dill
Dill
½ pakke
sitron
Sitron
½ stk

Pannestekt lyrfilet i soyasmør

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Dillmajones

lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
dill
Dill
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 591 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil spare deg for litt arbeid kan du koke potetene med dillstilkene, og ovnsbake fisken i ovnen med smør, soyasaus og sitronsaft i omtrent 10 minutter. Smak til majonesen med litt sitronsaft for en friskere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte poteter: Kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter. 
  3. Ovnsbakt hodekål, forberedelse: Kutt hodekålen i båter på langs ut fra stilken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hodekålen i 2–3 minutter på hver snittflate. Krydre med litt salt og pepper. 
  4. Ovnsbakt hodekål: Fordel hodekålen utover et stekebrett med bakepapir, og stek den videre i ovnen under potetene i omtrent 10 minutter. Grovhakk hasselnøttene, og strø dem over hodekålen når det gjenstår 4 minutter av hodekålens steketid.  
  5. Pannestekt lyrfilet i soyasmør: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør, 1 ss soyasaus og saften fra den halve sitronen mot slutten av fiskens steketid. Øs soyasmøret over fisken med en skje.   
  6. Ovnsbakt hodekål, fortsettelse: Skyll og grovhakk dillen. Ta hodekålen ut av ovnen når den er ferdigstekt. Press over litt av saften fra resten av sitronen, og topp med dillen. 
  7. Dillmajones: Finhakk resten av dillen. Ha majonesen i en liten skål og tilsett dillen, litt salt og pepper. Server dillmajonesen til retten.