Greske kjøttboller med tzatzikidressing, ovnsbakte grønnsaker og couscous

Greske kjøttboller med tzatzikidressing, ovnsbakte grønnsaker og couscous

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Kjøttdeig av lam og storfe
300 g
Kjøttkakekrydder
1 pakke
Rødløk
1 stk
Nepe
1 stk
Rød paprika
1 stk
Agurk
1 stk
Eple
1 stk
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Lime
1 stk
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket persille i tzatzikidressingen for mer smak.

Sett stekeovnen på 240 grader.
Tilbered couscousen som anvist på pakken.
Bland kjøttdeigen, kjøttkakekrydderet og litt salt og pepper sammen i en bolle. Fukt hendene med litt vann, og rull deigen til små kjøttboller. Bruk ca. 1 spiseskje kjøttdeig per bolle.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttbollene i 5-6 minutter. Snu litt på kjøttbollene underveis, slik at de får en jevn stekeskorpe.
Kutt rødløken, nepen og paprikaen i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i 7-8 minutter.
Grovriv agurken og eplet på et rivjern. Klem vannet ut av agurken med hendene, og bland agurken, eplet, yoghurten og tzatzikikrydderet sammen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Kutt limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!