Laktosefri
Koreanske barbecue-kyllingvinger med knust agurksalat, chilikremet coleslaw og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
- sukker
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Vårløk
½ pakke
Soya- og ingefærsaus
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Jasminris
125 g
Agurk
½–1 stk
Chiliflak
½ pakke
Sesam- og chilisaus
½ pakke
Koriander
1 bunt
Sukker
½ ts
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones
½ pakke
Lime
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 922 kcal
- Fett:
- 51 g
- Karbohydrater:
- 70 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere chilimajonesen ved siden av, hvis du foretrekker det.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ta kyllingvingene fra hverandre, og spre dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingvingene i ovnen i 12–15 min, eller til de er gjennomvarme.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og del agurken i to på langs. Legg agurken på skjærefjølen med skallet opp. Legg flatsiden av kniven mot skallet, og bank til med den andre hånda så agurken sprekker opp og knuses lett.
Kutt agurken i grove biter, og ha den i en skål. Rør inn ½ ts sukker, chiliflakene og sesam- og chilisausen. La agurken stå og marinere til resten av retten er klar. Skyll og grovhakk korianderen, og bland den inn i agurksalaten før servering.
Bland den finsnittede rødkålen og chilimajonesen i en bolle. Smak til med saften fra den halve limen, salt og pepper.
Skyll og kutt vårløken i skiver. Ta kyllingvingene ut av ovnen når de er ferdigstekte, og vend inn soya- og ingefærsausen. Topp kyllingvingene med vårløken og sesamfrøene.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!