Kylling med steinsoppsaus, potetmos og stekt sopp, løk og kål
4.2 (142)
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Aromasopp
100 g
Spisskål
1 bit
Gul løk
1 stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Steinsoppsaus
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Melk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket gressløk i stekepannen sammen med soppen og kålen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene og kok dem i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt soppen i båter, og kutt spisskålen i grove biter. Finhakk løken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingen i 2-3 minutter på hver side. Legg kyllingen i en ildfast form, og krydre den med salt pepper. Stek kyllingen i ovnen i 8-10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Ha steinsoppsausen i en liten kjele og varm den opp under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Ha litt olje og 1 spiseskje smør i stekepannen du brukte til kyllingen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek soppen, løken og kålen i 3-4 minutter, og krydre med litt salt.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Vel bekomme!