Kjøttform med rotgrønnsaker og potetmoslokk servert med salat

Kjøttform med rotgrønnsaker og potetmoslokk servert med salat

3.98 (131)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Potetmos
800 g
(Laktose)
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
600 g
Rotgrønnsaker i terninger
300 g
(Selleri)
Urtemiks
1 pakke
(Sulfitt)
Oregano
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Hjertesalat
1 stk
Rød paprika
1 stk
Agurk
1 stk
Olje
Olivenolje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en gaffel til å lage fine "topper" i potetmosen for et fint utseende på kjøttformen.

Sett stekeovnen på 250 grader.
Kok opp en kjele med ca. 2 liter vann. Varm pakken med potetmos i vannet i ca. 10 minutter.
Skrell hvitløken. Finhakk løken og hvitløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 2-3 minutter. Ha i løken, hvitløken, rotgrønnsaksterningene, urtemiksen og basilikum- og oreganokrydderet, og stek videre i ca. 2 minutter. Bland inn tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Tilsett 2 dl vann, smak til med salt og pepper, og gi det hele et oppkok. Ha kjøttfyllet over i en smurt ildfast form.
Ta potetmospakken ut av vannet, og hold den med et kjøkkenhåndkle. Klipp forsiktig av toppen av pakken, og fordel potetmosen over kjøttfyllet. Finriv grana padano-osten over potetmosen. Stek formen i ovnen i ca. 5 minutter.
Skyll hjertesalaten og del den i grove biter. Rens paprikaen og kutt den i grove biter. Kutt agurken i skiver. Bland alt sammen i en salatbolle, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!