Timianmarinert kylling med ovnsbakte grønnsaker og kantarellsjy
Ny oppskrift
Under 1 time
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Halv kylling
1 stk
Sitrontimian
1 pakke
Pastinakk
1 stk
Gulrøtter
400 g
Rødløk
1 stk
Kantareller
100 g
Hønsebuljong
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fordel litt smør under skinnet på kyllingen før steking.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Legg kyllingen i en ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Topp kyllingen med blader fra sitrontimianen, og hell 5-6 dl vann i bunnen av den ildfaste formen. Stek formen i ovnen i 40-50 minutter.
Skrell pastinakkene og gulrøttene. Kutt pastinakkene, rødløken og gulrøttene i biter på ca. 3 x 3 cm. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnsakene i ovnen, under kyllingen, i 18-20 minutter.
Bruk en liten pensel eller litt kjøkkenpapir til å børste bort jord og sand fra kantarellene. Fjern den nederste cm av stilken på hver kantarell.
La kyllingen hvile på en skjærefjøl etter steking, mens du lager sjyen. Spar på kyllingkraften fra den ildfaste formen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kantarellene i 2-3 minutter, tilsett ca. 3 dl av kyllingkraften og halvparten av hønsebuljongen. Kok opp, og la sjyen småkoke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingen i skiver for servering.
Fun fact! Kantarellen er en av Norges beste og mest gjenkjennelige matsopper! Den vokser over hele landet, og har lang sesong. Kanaterellene får sin næring fra skogtrærnes røtter, gjennom mykorrhiza eller sopprot. Dette er årsaken til at man til nå ikke har greid å dyrke kantareller.
Vel bekomme!