Laktosefri
Ponzubakt laks med kinakål og edamamebønner, servert med jasminris og chilimajones
4.43 (103)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- smør
- sukker
Jasminris
125 g
Ponzusaus
½ pakke
Teriyakisaus
½ pakke
Laksefilet
270 g
Smør
½ ss
Ingefær
1 bit
Gulrot
1 stk
Delt kinakål
200 g
Lime
1 stk
Edamamebønner
1 pakke
Sukker
1 ts
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 838 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 71 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne litt finrevet limeskall (kun det grønne) sammen med kålen for en ekstra frisk smak. Du kan også wokke grønnsakene hvis du heller vil det.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland ponzusausen og teriyakisausen sammen i en skål. Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med litt salt. Fordel omtrent halvparten av ponzudressingen og ½ ss smør over fisken. Stek den midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til den er gjennomstekt, men med en svak mørkerød kjerne.
Skrell og finriv 1 ts av ingefæren på et rivjern. Skrell gulroten. Kutt den i tynne strimler på langs med en potetskreller, eller grovriv den på et rivjern. Kutt kålen i strimler. Bland alt sammen i en skål, og rør inn 1 ts sukker, saften fra halve limen og edamamebønnene. Bland godt sammen, og smak til med salt og eventuelt mer av saften fra limen.
Server resten av ponzudressingen og chilimajonesen til retten.
Vel bekomme!