Ovnsbakt torsk og brokkoli med potatotto og tomat- og persillevinaigrette

Ovnsbakt torsk og brokkoli med potatotto og tomat- og persillevinaigrette

Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Banansjalottløk
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Tomater
2 stk
Lime
1 stk
Brokkoli
1 stk
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn 1 spiseskje crème fraîche i potatottoen rett før servering.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene og kutt dem i terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og kutt den gule løken i skiver.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek potetterningene, løken og halvparten av hvitløken til potetene har fått litt farge. Tilsett ca. 5 dl vann og hønsebuljongen. La potatottoen småkoke i 15-20 minutter på lav varme, eller til potetene er møre. Bland inn Gran Biraghi-osten, og kok videre i et halvt minutt.
Skrell banansjalottløken. Finhakk persillen og banansjalottløken, og kutt tomatene i båter. Ha alt i en serveringsskål, og bland inn 2 spiseskjeer olivenolje og ønsket mengde saft fra limen.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ha brokkolien og resten av hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15-20 minutter.
Skjær fisken i porsjonsstykker, og ha den i en ildfast form. Hell over litt olje, og krydre med fiskekrydderet. Stek fisken i ovnen, ved siden av brokkolien, i 10-12 minutter, eller til den er gjennomstekt og flaker seg.
Vel bekomme!