Ovnsbakt laks med grønnsaker, basmatiris og soya- og ingefærsmør

Ovnsbakt laks med grønnsaker, basmatiris og soya- og ingefærsmør

4.11 (132)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Basmatiris
250 g
Brokkoli
1 stk
Rød knutekål
1 stk
Laksefilet
600 g
(Fisk)
Ingefær
1 bit
Sitron
1 stk
Smør
75 g
Soyasaus
3 ss
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med litt finhakket koriander for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del brokkolien i mindre buketter. Skrell knutekålen og kutt den i biter. Fordel brokkolien, knutekålen og laksen på et stekebrett med bakepapir. Vend litt olje inn med grønnsakene, og krydre laksen og grønnsakene med salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 10-12 minutter, eller til laksen er gjennomstekt.
Finriv ønsket mengde av ingefæren på et rivjern. Smelt ca. 75 gram smør i en liten kjele på middels høy varme. Stek smøret, under omrøring, til det er nøttebrunt. Tilsett 3 spiseskjeer soyasaus, og smak til med ingefæren.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!