Adams veggispizza med crème fraîche, nepe, blåmuggost og vårløksalsa
3.67 (86)
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bløtdyr·
- Lupin·
- Egg·
- Gluten·
- Melk·
- Soya·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olivenolje
- pepper
- salt
Neper
250 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Crème fraîche
1/2 pakke
Fersk pizzadeig
1 pakke
Selbu Blå
1/2 stk
Brokkolini
1 pakke
Grønn chili
1/2 stk
Vårløk
1/2 pakke
Lime
1 stk
Olivenolje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Hvetemel
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt et eple i små terninger og bland det inn i vårløksalsaen før servering!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell nepene og kutt dem i tynne skiver, gjerne med en mandolin, ostehøvel eller skreller.
Skrell og press hvitløken, og bland den sammen med crème fraîchen. Krydre med litt pepper.
Kle et stekebrett med bakepapir, og dryss litt mel oppå bakepapiret. Legg pizzadeigen på brettet, og jobb deigen forsiktig utover med hendene. Bruk en kjevle om det er nødvendig. Fordel crème fraîchen utover pizzabunnen.
Skjær blåmuggosten i tynne skiver, og fordel osten og nepeskivene på pizzabunnen. Skjær brokkoliniene i to på langs, og kutt gjerne av de nederste 2-3 cm på hver brokkolini. Fordel brokkoliniene utover pizzaen, og drypp over litt olivenolje. Krydre pizzaen med salt og pepper, og stek den i ovnen i ca. 15 minutter.
Finhakk chilien, og kutt vårløken i tynne skiver. Bland chilien og vårløken sammen i en liten skål, og vend inn 3 spiseskjeer olivenolje. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Tips! Hvis du vil lage denne pizzaen ved en senere anledning, prøv en versjon med gresskar i stedet for nepe! Skrell et halvt flaskegresskar og kutt det i tynne skiver, slik som med nepene i denne oppskriften. Fordel gresskaret og de andre ingrediensene på pizzaen på samme måte. Bon appétit!
Vel bekomme!