Ovnsbakt blomkål med currygryte, paprika, lime og langbrød

Ovnsbakt blomkål med currygryte, paprika, lime og langbrød

4.15 (61)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mandler

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Blomkål
1/2 stk
Rød chili
1/2 stk
Rødløk
1/2 stk
Cherrytomater
125 g
Koriander
1 bunt
Linsemiks
125 g
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Kokosmelk
2 dl
Gul paprika
1/2 stk
Lime
1 stk
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Salt
Olivenolje
Olje
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre blomkålen med spisskummen, paprikapulver og kajennepepper før steking!

Sett stekeovnen på 240 grader.
Fjern bladene på blomkålen. Ha blomkålen i en smurt ildfast form og pensle den med olivenolje. Krydre blomkålen med salt og pepper, og stek den i ovnen i 20-25 minutter.
Finhakk chilien og rødløken. Kutt cherrytomatene i to, og finhakk korianderen. Skyll linsene i kaldt vann.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek rødløken i ca. 2 minutter, til den er blank. Ha i chilien, linsene og ønsket mengde av kormapasten, og stek videre i ca. 1 minutt. Ha deretter i kokosmelken og ca. 2 dl vann. Gi gryten et oppkok, og la det småkoke i 10-12 minutter. Ha i cherrytomatene det siste minuttet. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer kormapaste før servering.
Rens paprikaen og kutt den i strimler. Ha paprikaen over i en serveringsskål, og drypp over litt olivenolje. Kutt limen i båter.
Varm langbrødene i ovnen i 2-3 minutter rett før servering.
Ta den ferdigstekte blomkålen ut av ovnen, og kutt den i to omtrent like store biter. Server blomkålen med currygryten, paprikaen, korianderen, langbrødene og limebåtene. Håper det smaker!
Vel bekomme!