Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker, risotto og kantareller

Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker, risotto og kantareller

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Laktosefritt smør
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Banansjalottløk
1 stk
Brokkoli
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1/2 pakke
Kyllingbryst
420 g
Kantareller
100 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Salt
Pepper
Olje
Laktosefritt smør
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn en skvett hvitvin i risottoen for ekstra smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Kutt brokkolien i buketter, og kutt den gule løken i båter. Kutt kantarellene i mindre biter.
Varm opp en kjele med litt olivenolje til middels høy varme. Stek sjalottløken i ca. 2 minutter. Tilsett risottorisen, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett buljongen og 5 dl vann. La risottoen småkoke i 15-20 minutter. Rør om av og til, slik at det ikke svir seg. Vend inn 1 ss laktosefritt smør, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2-3 minutter på hver side.
Ha brokkolien i en smurt ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg kyllingen på toppen av brokkolien, og stek formen i ovnen i 15-20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Ha litt ny olje i pannen du brukte til kyllingen, og varm den opp til middels høy varme. Stek kantarellene og løken i 3-4 minutter. Vend kantarellene inn i risottoen, eller topp retten ved servering.
Riv grana padano-osten på et rivjern, og bland den inn i risottoen før servering.
Vel bekomme!