30-40
Fiskekaker med reker i appelsinsaus, byggkorn, rotgrønnsaker og sprø grønnkål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- skalldyr,
- bygg,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Rotgrønnsaker og sprø grønnkål
Rødbete
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Reker i appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½ pakke
Reker (Skalldyr)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 730 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 82 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiskekakene kan varmes i ovnen hvis du heller ønsker det. Server rekene ved siden av hvis du ikke vi ha dem i sausen.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Rotgrønnsaker og sprø grønnkål: Skrell og kutt rødbeten, kålroten og gulrøttene i jevnstore biter. Fordel rotgrønnsaksbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend på rotgrønnsakene en gang under steketiden.
- Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken, men tilsett buljongen i kokevannet. Sil vannet av byggkornene når de er ferdigkokte og vend inn ½ ss smør.
- Fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på hver side.
- Reker i appelsinsaus: Ha sausen i en liten kjele og kok opp. Vend inn rekene rett før servering.
- Rotgrønnsaker og sprø grønnkål, fortsettelse: Ha grønnkålen i en bolle og vend inn litt olje og salt. Ta rotgrønnsakene ut fra ovnen og ha kålen over. Stek videre i 5 minutter, eller til kålen er sprø og rotgrønnsakene er møre.
- Vend sammen rotgrønnsakene og byggkornene, og server med fiskekakene, rekene i appelsinsausen og den sprø grønnkålen.