Fiskekaker med reker i appelsinsaus, byggkorn, rotgrønnsaker og sprø grønnkål
30-40

Fiskekaker med reker i appelsinsaus, byggkorn, rotgrønnsaker og sprø grønnkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • skalldyr,
  • bygg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Rotgrønnsaker og sprø grønnkål

rødbete
Rødbete
1 stk
kålrot
Kålrot
300 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g

Byggkorn

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g

Reker i appelsinsaus

kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½ pakke
reker
Reker (Skalldyr)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 730 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskekakene kan varmes i ovnen hvis du heller ønsker det. Server rekene ved siden av hvis du ikke vi ha dem i sausen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Rotgrønnsaker og sprø grønnkål: Skrell og kutt rødbeten, kålroten og gulrøttene i jevnstore biter. Fordel rotgrønnsaksbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend på rotgrønnsakene en gang under steketiden.     
  3. Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken, men tilsett buljongen i kokevannet. Sil vannet av byggkornene når de er ferdigkokte og vend inn ½ ss smør.    
  4. Fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på hver side.   
  5. Reker i appelsinsaus: Ha sausen i en liten kjele og kok opp. Vend inn rekene rett før servering.  
  6. Rotgrønnsaker og sprø grønnkål, fortsettelse: Ha grønnkålen i en bolle og vend inn litt olje og salt. Ta rotgrønnsakene ut fra ovnen og ha kålen over. Stek videre i 5 minutter, eller til kålen er sprø og rotgrønnsakene er møre. 
  7. Vend sammen rotgrønnsakene og byggkornene, og server med fiskekakene, rekene i appelsinsausen og den sprø grønnkålen.