Fiskekaker med reker i appelsinsaus, byggkorn, rotgrønnsaker og sprø grønnkål

Fiskekaker med reker i appelsinsaus, byggkorn, rotgrønnsaker og sprø grønnkål

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Rødbete
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Kremet appelsinsaus
½ pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Reker
100 g
(Skalldyr)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
730 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
82 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskekakene kan varmes i ovnen hvis du heller ønsker det. Server rekene ved siden av hvis du ikke vi ha dem i sausen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødbeten, kålroten og gulrøttene i jevnstore biter. Fordel rotgrønnsaksbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend på rotgrønnsakene en gang under steketiden.     
Tilbered byggkornene som anvist på pakken, men tilsett buljongen i kokevannet. Sil vannet av byggkornene når de er ferdigkokte og vend inn ½ ss smør.    
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på hver side.   
Ha sausen i en liten kjele og kok opp. Vend inn rekene rett før servering.  
 Ha grønnkålen i en bolle og vend inn litt olje og salt. Ta rotgrønnsakene ut fra ovnen og ha kålen over. Stek videre i 5 minutter, eller til kålen er sprø og rotgrønnsakene er møre. 
Vend sammen rotgrønnsakene og byggkornene, og server med fiskekakene, rekene i appelsinsausen og den sprø grønnkålen.  
Vel bekomme!