Smør- og soyabakt lyr med asiatisk eplesalat, stekt kinakål, edamamebønner og spicy poteter
35-45
Laktosefri
Glutenfri

Smør- og soyabakt lyr med asiatisk eplesalat, stekt kinakål, edamamebønner og spicy poteter

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • sukker
  • salt
  • olje

Spicy poteter

poteter
Poteter
350 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss

Asiatisk eplesalat

finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
sitron
Sitron
½ stk
rødt eple
Rødt eple
1 stk

Smør- og soyabakt lyr

sitron
Sitron
½ stk
lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss

Stekt kinakål med edamamebønner

rødløk
Rødløk
½ stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 566 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne sesamolje, koriander eller mynte og hakkede peanøtter i eplesalaten for ekstra smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Spicy poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Asiatisk eplesalat: Ha halvparten av ingefærblandingen i en bolle, bland inn saften fra halve sitronen, og smak til med litt sukker og salt. Skrell og kutt eplet i tynne skiver. Vend epleskivene inn i dressingen, og mariner dem frem til servering. 
  4. Smør- og soyabakt lyr: Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Legg fisken i en ildfast form. Topp med 2 ss smør, 2 ss soyasaus, sitronskallet og saften fra sitronen. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  5. Stekt kinakål med edamamebønner: Skrell og kutt løken i tynne båter. Kutt kålen i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, kålen og edamamebønnene i 2–3 minutter, eller til kålen er mør. Krydre med litt salt. 
  6. Spicy poteter, fortsettelse: Sil vannet av de gjennomkokte potetene. Varm opp kjelen til middels høy varme, og tilsett resten av ingefærblandingen og ½ ss smør. Ha potetene tilbake i kjelen, og stek dem i omtrent 1 minutt, til de er gylne. 
  7. Servering: Server sjyen fra den ildfaste formen som saus til retten.