35-45
Laktosefri
Glutenfri
Smør- og soyabakt lyr med asiatisk eplesalat, stekt kinakål, edamamebønner og spicy poteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- sukker
- salt
- olje
Spicy poteter
Poteter
350 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss
Asiatisk eplesalat
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Sitron
½ stk
Rødt eple
1 stk
Smør- og soyabakt lyr
Sitron
½ stk
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Stekt kinakål med edamamebønner
Rødløk
½ stk
Delt kinakål
200 g
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 566 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 46 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne sesamolje, koriander eller mynte og hakkede peanøtter i eplesalaten for ekstra smak.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Spicy poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Asiatisk eplesalat: Ha halvparten av ingefærblandingen i en bolle, bland inn saften fra halve sitronen, og smak til med litt sukker og salt. Skrell og kutt eplet i tynne skiver. Vend epleskivene inn i dressingen, og mariner dem frem til servering.
- Smør- og soyabakt lyr: Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Legg fisken i en ildfast form. Topp med 2 ss smør, 2 ss soyasaus, sitronskallet og saften fra sitronen. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Stekt kinakål med edamamebønner: Skrell og kutt løken i tynne båter. Kutt kålen i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, kålen og edamamebønnene i 2–3 minutter, eller til kålen er mør. Krydre med litt salt.
- Spicy poteter, fortsettelse: Sil vannet av de gjennomkokte potetene. Varm opp kjelen til middels høy varme, og tilsett resten av ingefærblandingen og ½ ss smør. Ha potetene tilbake i kjelen, og stek dem i omtrent 1 minutt, til de er gylne.
- Servering: Server sjyen fra den ildfaste formen som saus til retten.