35-45
Laktosefri
Marokkansk lammegryte i krydret tomatsaus med appelsin, servert med bulgur og mynte
Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Marokkansk lammegryte
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
½ stk
Honning
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Mørkokt grytekjøtt av lam
250 g
Tomatpuré
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Vann
2 dl
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Tilbehør
Mynte
1 bunt
Appelsin
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 573 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn en spiseskje smør i bulguren for ekstra god smak.
- Marokkansk lammegryte: Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Vask og tørk appelsinen, og finriv skallet. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i 2 minutter.
- Marokkansk lammegryte, fortsettelse: Tilsett honningen, halvparten av det røkte chilikrydderet, lammekjøttet og sjyen fra pakken, tomatpuréen, hønsebuljongen, det tyrkiske krydderet og 2 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk på middels høy varme i 10 minutter. Rør om underveis, så gryten ikke svir seg. Ta av lokket, og la gryten koke uten lokk i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper, revet appelsinskall og eventuelt mer chilikrydder.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Tilbehør: Skyll, rist og grovhakk mynten. Skjær bort skallet fra appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Topp retten med appelsinen og mynten ved servering.
- God middag!