Marokkansk lammegryte i krydret tomatsaus med appelsin, servert med bulgur og mynte
35-45
Laktosefri

Marokkansk lammegryte i krydret tomatsaus med appelsin, servert med bulgur og mynte

Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Marokkansk lammegryte

rødløk
Rødløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
appelsin
Appelsin
½ stk
honning
Honning
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
mørkokt grytekjøtt av lam
Mørkokt grytekjøtt av lam
250 g
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
Vann
2 dl

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g

Tilbehør

mynte
Mynte
1 bunt
appelsin
Appelsin
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 573 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn en spiseskje smør i bulguren for ekstra god smak.

  1. Marokkansk lammegryte: Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Vask og tørk appelsinen, og finriv skallet. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i 2 minutter.     
  2. Marokkansk lammegryte, fortsettelse: Tilsett honningen, halvparten av det røkte chilikrydderet, lammekjøttet og sjyen fra pakken, tomatpuréen, hønsebuljongen, det tyrkiske krydderet og 2 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk på middels høy varme i 10 minutter. Rør om underveis, så gryten ikke svir seg. Ta av lokket, og la gryten koke uten lokk i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper, revet appelsinskall og eventuelt mer chilikrydder.     
  3. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.   
  4. Tilbehør: Skyll, rist og grovhakk mynten. Skjær bort skallet fra appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Topp retten med appelsinen og mynten ved servering. 
  5. God middag!