Fiskekaker med agurksalat og ovnsbakte søtpoteter, servert med epledressing
15-20
Glutenfri

Fiskekaker med agurksalat og ovnsbakte søtpoteter, servert med epledressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakt søtpotet

søtpoteter
Søtpoteter
1 stk

Agurksalat

agurk
Agurk
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss

Epledressing

rødt eple
Rødt eple
½–1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke

Fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 587 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med søtpotetene de siste 10 minuttene av søtpotetenes steketid.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte søtpoteter: Skyll eller skrell søtpotetene, og kutt dem i båter. Fordel søtpotetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Agurksalat: Skyll og kutt ønsket mengde av agurken i tynne skiver. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Bland sammen agurken, løken, 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt i en skål.
  4. Epledressing: Skyll og kutt eplet i små terninger. Rør sammen yoghurten, kryddermiksen, ønsket mengde av eplet i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper. 
  5. Fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
  6. Nyt måltidet!