15-20
Glutenfri
Fiskekaker med agurksalat og ovnsbakte søtpoteter, servert med epledressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakt søtpotet
Søtpoteter
1 stk
Agurksalat
Agurk
1 stk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss
Epledressing
Rødt eple
½–1 stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 587 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med søtpotetene de siste 10 minuttene av søtpotetenes steketid.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte søtpoteter: Skyll eller skrell søtpotetene, og kutt dem i båter. Fordel søtpotetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Agurksalat: Skyll og kutt ønsket mengde av agurken i tynne skiver. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Bland sammen agurken, løken, 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt i en skål.
- Epledressing: Skyll og kutt eplet i små terninger. Rør sammen yoghurten, kryddermiksen, ønsket mengde av eplet i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
- Fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
- Nyt måltidet!