Thaisalat med stekt lyrfilet, jasminris og peanøtter
20-30
Laktosefri

Thaisalat med stekt lyrfilet, jasminris og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Stekt lyrfilet

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g

Thaisalat

rødløk
Rødløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
1 stk
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke

Til servering

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 683 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek fisken med hvitløk, ingefær og chili for ekstra god smak.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Stekt lyrfilet: Del fisken i mindre stykker, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  3. Thaisalat: Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt paprikaen i tynne strimler. Skyll og kutt salaten i grove strimler. Skyll og grovhakk korianderen. Del limen i to. 
  4. Thaisalat, fortsettelse: Ha ponzusausen over i en stor bolle. Press over saften fra limen, og smak til med srirachasausen. Bland korianderen, løken, paprikaen og salaten inn i dressingen. Dryss over peanøttene. 
  5. Servering: Fordel salaten utover et fat, og topp med fisken. Server chilimajonesen til retten.