15-20
Laktosefri
Glutenfri
Skreifilet med sprøtt skinn, poteter og brokkoli, servert med pepperonismør og pinjekjerner
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter og brokkoli
Småpoteter
300 g
Brokkoli
1 stk
Pepperonismør med pinjekjerner
Pepperoni
100 g
Sjalottløk
1 stk
Pinjekjerner
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Skreifilet med sprøtt skinn
Skreifilet med skinn (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 641 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 31 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sitronsaft over fisken ved servering for friskere smak.
- Kokte poteter: Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Kokt brokkoli: Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av potetenes koketid.
- Pepperonismør med pinjekjerner: Skjær pepperonien i strimler. Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien og løken i 4–5 minutter, eller til løken er gyllen og pepperonien sprø. Ha i pinjekjernene og 2 ss smør når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden.
- Skreifilet med sprøtt skinn: Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken med skinnsiden ned i 3–4 minutter. Snu fisken, og tilsett 1 ss smør. Skru ned til lav varme, og la fisken trekke i smøret i 2–3 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- God middag!