Skinnstekt skreifilet med potetkrem med gressløk, dillstekte rotgrønnsaker og kremet fiskesaus
20-30
Glutenfri

Skinnstekt skreifilet med potetkrem med gressløk, dillstekte rotgrønnsaker og kremet fiskesaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetkrem med gressløk

poteter
Poteter
350 g
gressløk
Gressløk
1 bunt
Melk (Melk)
1–1½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Dillstekte rotgrønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g
dill
Dill
½ bunt

Kremet fiskesaus

kremet fiskesaus med sitron
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke

Skinnstekt skreifilet

skreifilet med skinn
Skreifilet med skinn (Fisk)
325 g

Servering

dill
Dill
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 536 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rotgrønnsakene og potetene kan stekes i ovnen ved 210 grader varmluft i omtrent 25 minutter, hvis du ønsker en enklere tilberedning av denne retten.

  1. Potetkrem med gressløk: Skrell og kutt potetene i jevnstore biter. Kok potetbitene i omtrent 20 minutter, til de er gjennomkokte.
  2. Dillstekte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Skyll, tørk og grovhakk halvparten av dillen. Varm opp en stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsaksterningene i omtrent 10 minutter. Krydre med salt og pepper, og vend inn den grovhakkede dillen rett før servering.  
  3. Kremet fiskesaus: Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. 
  4. Skinnstekt skreifilet: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu fisken, og la den ligge i stekepannen frem til servering. 
  5. Potetkrem med gressløk, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Skyll og finhakk gressløken. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–1½ dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og vend inn gressløken.
  6. Servering: Plukk resten av dillen av stilkene, og topp retten med den ved servering.