20-30
Glutenfri
Skinnstekt skreifilet med potetkrem med gressløk, dillstekte rotgrønnsaker og kremet fiskesaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- melk
- smør
- olje
- salt
- pepper
Potetkrem med gressløk
Poteter
350 g
Gressløk
1 bunt
Melk (Melk)
1–1½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Dillstekte rotgrønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Dill
½ bunt
Kremet fiskesaus
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke
Skinnstekt skreifilet
Skreifilet med skinn (Fisk)
325 g
Servering
Dill
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 536 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rotgrønnsakene og potetene kan stekes i ovnen ved 210 grader varmluft i omtrent 25 minutter, hvis du ønsker en enklere tilberedning av denne retten.
- Potetkrem med gressløk: Skrell og kutt potetene i jevnstore biter. Kok potetbitene i omtrent 20 minutter, til de er gjennomkokte.
- Dillstekte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Skyll, tørk og grovhakk halvparten av dillen. Varm opp en stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsaksterningene i omtrent 10 minutter. Krydre med salt og pepper, og vend inn den grovhakkede dillen rett før servering.
- Kremet fiskesaus: Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.
- Skinnstekt skreifilet: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu fisken, og la den ligge i stekepannen frem til servering.
- Potetkrem med gressløk, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Skyll og finhakk gressløken. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–1½ dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og vend inn gressløken.
- Servering: Plukk resten av dillen av stilkene, og topp retten med den ved servering.