Meksikanske fiskepinner med tomatris og avokado- og limedressing
15-20

Meksikanske fiskepinner med tomatris og avokado- og limedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • olje

Meksikanske fiskepinner

meksikanske fiskepinner
Meksikanske fiskepinner (Fisk, Hvete)
400 g

Tomatris

jasminris
Jasminris
125 g
rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
maiskorn
Maiskorn
½–1 pakke
svarte bønner
Svarte bønner
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
½–1 pakke
sitruskrydder
Sitruskrydder
½–1 pakke

Avokado- og limedressing

avokado
Avokado
½–1 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
lime
Lime
½–1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 952 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 107 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis avokadoen ikke er moden, kan du legge den i en pose sammen med en moden banan eller et eple. Bananen og eplet skiller ut stoffet etylen, som setter fart på modningsprosessen.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Meksikanske fiskepinner: Fordel de meksikanske fiskepinnene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 12–15 minutter, eller til de er gjennomvarme og sprø.
  3. Tomatris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Avokado- og limedressing: Del avokadoen i to, ta ut steinen, og bruk en gaffel til å skrape ut avokadokjøttet. Ha avokadoen, rømmen, saften fra halve limen og litt salt i et litermål, og kjør avokado- og limedressingen jevn med en stavmikser. Smak til med mer saft fra limen.
  5. Tomatris, fortsettelse: Skrell og grovhakk løken. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Sil laken av maisen og de sorte bønnene, og skyll det i kaldt vann. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, maisen og ønsket mengde av bønnene i 3–4 minutter, til væsken har fordampet, og det har fått litt farge. Tilsett tomaten, og stek videre i et par minutter til. Ha i hønsebuljongen og sitruskrydderet mot slutten av steketiden, og vend inn korianderen og den ferdigkokte risen.
  6. Vel bekomme!