Urtepanert middagsost fra Røros med eplesalat, bulgur og varme brød
30-40
Vegetar

Urtepanert middagsost fra Røros med eplesalat, bulgur og varme brød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • egg
  • olje
  • salt
  • pepper

Urtepanert middagsost

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
panering
Panering
75 g
middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Egg (Egg)
1 stk

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
1 pakke

Salat

agurk
Agurk
1 stk
rødt eple
Rødt eple
1 stk
rødløk
Rødløk
½–1 stk
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke

Varme brød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 903 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 123 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Middagsosten kan stekes uten panering hvis du heller vil det, eller serveres kald.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Urtepanert middagsost: Skyll, tørk og finhakk persillen. Bland sammen paneringen og persillen på en tallerken. Ha 1 dl hvetemel på en tallerken. Knekk egget i en vid skål, og visp dem sammen med en gaffel. Vend osten først i hvetemelet, deretter i eggeblandingen og til slutt i paneringen. Ha de panerte osteskivene over på et fat.     
  3. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
  4. Salat: Skyll og kutt agurken og eplet i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Skyll salaten, og rist av overflødig vann. Ha grønnsakene og salaten i en serveringsskål og vend inn balsamicovinaigretten.  
  5. Varme brød: Varm brødene i ovnen som anvist på pakken. 
  6. Urtepanert middagsost: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek osteskivene i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper.  
  7. Servering: Vend den ferdigkokte bulguren inn i salaten, og server med den urtepanerte middagsosten og brødene.