30-40
Vegetar
Urtepanert middagsost fra Røros med eplesalat, bulgur og varme brød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- hvetemel
- egg
- olje
- salt
- pepper
Urtepanert middagsost
Bladpersille
½ bunt
Panering
75 g
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Egg (Egg)
1 stk
Bulgur
Bulgur (Hvete)
1 pakke
Salat
Agurk
1 stk
Rødt eple
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Tobladssalat
50 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Varme brød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 903 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 123 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Middagsosten kan stekes uten panering hvis du heller vil det, eller serveres kald.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Urtepanert middagsost: Skyll, tørk og finhakk persillen. Bland sammen paneringen og persillen på en tallerken. Ha 1 dl hvetemel på en tallerken. Knekk egget i en vid skål, og visp dem sammen med en gaffel. Vend osten først i hvetemelet, deretter i eggeblandingen og til slutt i paneringen. Ha de panerte osteskivene over på et fat.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Salat: Skyll og kutt agurken og eplet i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Skyll salaten, og rist av overflødig vann. Ha grønnsakene og salaten i en serveringsskål og vend inn balsamicovinaigretten.
- Varme brød: Varm brødene i ovnen som anvist på pakken.
- Urtepanert middagsost: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek osteskivene i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper.
- Servering: Vend den ferdigkokte bulguren inn i salaten, og server med den urtepanerte middagsosten og brødene.