Chili sin carne med sorte bønner og øl, servert med rømme, avokadoskiver og nachochips
25-35
Vegetar

Chili sin carne med sorte bønner og øl, servert med rømme, avokadoskiver og nachochips

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Chili sin carne

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønn paprika
Grønn paprika
1 stk
three spice
Three spice
½ pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
¼ pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
alkoholfri IPA
Alkoholfri IPA (Bygg)
1 stk
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
lime
Lime
1 stk

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
avokado
Avokado
1 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
tortillachips
Tortillachips
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 711 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til chili sin carnen med litt kakaopulver eller mørk sjokolade om du har. La gjerne gryten småkoke på lav varme i lengre tid om du har mulighet.

  1. Chili sin carne, forberedelse: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og del chilien i to, og fjern ønsket mengde av chilifrøene (de er sterke). Finhakk chilien. Skrell og kutt gulrøttene i små terninger, og skyll og kutt paprikaen i terninger.
  2. Chili sin carne: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 2 i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne. Tilsett tacokrydderet og chipotlemiksen, stek videre under omrøring i omtrent 1 minutt, eller til krydderet slipper aroma. Ha på tomatpuréen og den alkoholfrie IPAen. Kok det hele på høy varme i omtrent 5 minutter, til IPAen har kokt inn.
  3. Chili sin carne, fortsettelse: Ha grønnsakene over i en større gryte, vend inn de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Hell laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Vend inn bønnene når det gjenstår omtrent 3 minutter av koketiden, og smak til med saft fra limen, salt, pepper, og eventuelt mer av chipotlemiksen.
  4. Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen, og del avokadoen i skiver. Topp chili sin carnen med korianderen ved servering. Server avokadoskivene, rømmen og tortillachipsene til retten.