Salsicciakarbonader med potetpuré, løksjy, grønne erter og rørte tyttebær
25-35

Salsicciakarbonader med potetpuré, løksjy, grønne erter og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
½ ss

Salsicciakrydrede karbonader og ovnsbakt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g

Løksjy

gul løk
Gul løk
1 stk
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
1–2 dl

Erter

grønne erter
Grønne erter
125 g

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
60 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 621 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere potetene hele og mose ertene til en puré.

  1. Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft.
  2. Potetpuré: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  3. Salsicciakrydrede karbonader og ovnsbakt brokkoli: Del brokkolien i mindre buketter. Form salsicciadeigen til små karbonader. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i et par minutter på hver side, til de har en jevn stekeskorpe. Ha karbonadene og brokkolibukettene over på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper i brokkolibukettene, og stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter, til karbonadene er gjennomstekte. 
  4. Løksjy: Skrell og kutt løken i to, og deretter i skiver. Varm opp stekepannen til middels varme, og stek løken i fettet fra karbonadene i 2–3 minutter, til løken er myk. Dryss over oksebuljongen og ½ ss hvetemel, og bland alt sammen. Hell over 1–2 dl vann, og la sjyen koke i omtrent 4 minutter. Smak til med salt, pepper, litt sukker og litt soyasaus.    
  5. Erter: Ha ertene i en liten kjele, dekk dem med vann, og kok raskt opp. Sil av vannet, og vend inn litt smør.  
  6. Potetpuré, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til puréen er jevn. Smak til med salt og pepper.   
  7. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.