15-20
Sprøpanert seifilet med kokte poteter, smørstekt blomkål og eple- og ramsløkdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Kokte småpoteter
Småpoteter
300 g
Sprøpanert seifilet
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g
Eple- og ramsløkdressing
Rødt eple
½–1 stk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Sitron
½ stk
Smørstekt blomkål
Blomkål
½–1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Servering
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 750 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend blomkålen i litt olje, salt og pepper, og stek den i ovnen sammen med fisken for å spare tid og oppvask.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
- Sprøpanert seifilet: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
- Eple- og ramsløkdressing: Skrell eller skyll eplet, og kutt det i små terninger. Bland sammen ramsløkaiolien og epleterningene i en skål, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
- Smørstekt blomkål: Del blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålbukettene i 6–8 minutter, til de er gylne og møre. Tilsett ½ ss smør det siste minuttet av steketiden, og krydre med salt og pepper (se tips).
- Servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.