Bakt lyr med stekte aspargesbønner og gulrøtter, gressløksmør og potetmos

Bakt lyr med stekte aspargesbønner og gulrøtter, gressløksmør og potetmos

Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
400 g
Gressløk
1 pakke
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Gulrøtter
400 g
Grønne bønner
1 pakke
Melk
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk resten av gressløken og vend den inn i potetmosen sammen med litt sitronsaft.

Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
Skrell potetene, og la dem trekke i vannet fra punkt 1 på middels varme i 20-30 minutter, eller til de er møre.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels varme. Finhakk halvparten av gressløken og vend den inn i smøret. La smøret stå på lav varme frem til servering.
Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 8-10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middel høy varme. Stek gulrøttene og aspargesbønnene i 5-7 minutter, eller til gulrøttene er gjennomstekte.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med ca. 1 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Dyrk deres egen gressløk! Gressløkplanten er en hardfør og lite krevende urt som kan dyrkes i vinduskarmen, på balkonghagen eller i blomsterbedet – uten at dere trenger å være mestergartnere. Oppskriften på en lykkelig gressløkplante er mye sol, lite vind, boltrinsplass i potten og gjerne litt gjødsel hver 14. dag. Så frø, ikke kjøp ferdig på butikken, butikkurtene har ofte kort levetid fordi de er beregnet på å brukes innen kort tid.
Vel bekomme!