Jordskokksuppe
med eple og pastinakk, toppet med sprøstekt pepperoni og hjemmelagde krutonger4.31 (131)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Jordskokksuppe
1 pakke
Pastinakk
1 stk
Pepperoni
100 g
Norsk eple
½–1 stk
Bladpersille
½–1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 876 kcal
- Fett:
- 53 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan lage en god persilleolje til retten hvis du har tid og mulighet. Miks sammen persille og olje i en blender. Ha blandingen over i en kjele, kok opp, og la det koke i 20 sekunder. Sil urteoljen. Ha den over i en ren flaske eller glass med lokk.
Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Skrell og kutt pastinakken i terninger. Skjær pepperonien i strimler. Skyll og kutt eplet i terninger, og skyll og grovhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek pastinakken i 3–4 minutter. Tilsett pepperonien, og stek videre i omtrent 5 minutter, eller til pastinakken er mør. Tilsett eplebitene og persillen det siste minuttet av steketiden.
Kutt multibrødene i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek brødterningene i 3–4 minutter, til de er gylne. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!