Jordskokksuppe med eple og pastinakk, toppet med sprøstekt pepperoni og hjemmelagde krutonger

Jordskokksuppe

med eple og pastinakk, toppet med sprøstekt pepperoni og hjemmelagde krutonger
4.31 (131)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Jordskokksuppe
1 pakke
(Melk, Laktose)
Pastinakk
1 stk
Pepperoni
100 g
Norsk eple
½–1 stk
Bladpersille
½–1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
876 kcal
Fett:
53 g
Karbohydrater:
74 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan lage en god persilleolje til retten hvis du har tid og mulighet. Miks sammen persille og olje i en blender. Ha blandingen over i en kjele, kok opp, og la det koke i 20 sekunder. Sil urteoljen. Ha den over i en ren flaske eller glass med lokk.

 Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Skrell og kutt pastinakken i terninger. Skjær pepperonien i strimler. Skyll og kutt eplet i terninger, og skyll og grovhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek pastinakken i 3–4 minutter. Tilsett pepperonien, og stek videre i omtrent 5 minutter, eller til pastinakken er mør. Tilsett eplebitene og persillen det siste minuttet av steketiden.
 Kutt multibrødene i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek brødterningene i 3–4 minutter, til de er gylne. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!