Sprø fisketaco
i lune tortillas med svart bønnekrem, pico de gallo og frisk salat3.92 (71)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
- vann
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Sjalottløk
1 stk
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Tempurasei
330 g
Svarte bønner
1 pakke
Lettrømme
⅓ pakke
Three spice
½ pakke
Vann
1–2 ss
Hvetetortillaer
4 stk
Hjertesalat
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
½ stk
Lettrømme
⅔ pakke
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 920 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 107 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til pico de galloen med finhakket chili, eller server chilien ved siden av, slik at middagsgjestene kan smake til selv.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll tomaten og hele bunten med koriander. Kutt tomaten i små terninger, og grovhakk korianderen. Skrell og finhakk sjalottløken. Ha tomatterningene, løken og halvparten av korianderen i en serveringsskål, og press over saften fra halve limen. Vend inn 1 ss olivenolje, og smak til salsaen med salt og pepper.
Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til fisken er gjennomvarm og paneringen er sprø. Snu fisken en gang under steketiden for sprøere panering.
Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Kjør bønnene og ⅓ av lettrømmen til en glatt krem i en mikser. Smak til kremen med salt, pepper og tacokrydderet. Ha eventuelt 1–2 ss vann i kremen, hvis du synes den blir for tykk.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter.
Skyll, tørk og finsnitt hjertesalaten. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Kutt resten av limen i båter. Ha lettrømmen, korianderen, hjertesalaten, chilien og limen i serveringsskåler.
Vel bekomme!