Sprøpanert seifilet med gulrøtter, dillknuste poteter og sitronsaus

Sprøpanert seifilet

med gulrøtter, dillknuste poteter og sitronsaus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Dill
½ bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Gulrøtter
400 g
Bechamelsaus
½ pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
542 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
73 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bak gulrøttene sammen med fisken i ovnen, i omtrent 10 minutter, til de har fått en fin, gyllen farge.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp eller stapper. Finhakk ønsket mengde av dillen, og bland den og ½ ss smør med potetene.  Smak til med salt og pepper.
 Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, til den er gyllen og sprø.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok gulrotbitene i lettsaltet vann i 3–4 minutter.
 Hell bechamelsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra halve sitronen. Smak til sausen med sitronskall, litt sitronsaft, salt og pepper. Kutt resten av sitronen i båter og server til retten. 
Vel bekomme!