Lyr med smørdampet spisskål, gulrøtter, småpoteter og hollandéssaus
3.79 (126)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
3 stk
Spisskål
1 stk
Hollandéssaus
1 pakke
Lyrfilet
375 g
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend småpotetene i litt olje, salt og pepper og stek dem i ovnen i ca. 20 minutter for en annen vri!
Kok småpotetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøttene og hollandéssausen i punkt 4.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kutt spisskålen i to båter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek spisskålen i 4-5 minutter. Tilsett ca. 3 spiseskjeer vann, 1 spiseskje smør og litt salt. Legg på et lokk, og damp spisskålen i ca. 2 minutter.
Kok gulrøttene sammen med potetene de siste ca. 5 minuttene av potetenes koketid. Varm pakken med hollandéssaus (uåpnet) i kjelen med gulrøttene og potetene de siste ca. 4 minuttene av koketiden.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre fisken med salt og pepper og stek den i 2-3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Vel bekomme!