Farfalle med gresskar, sopp og spinat, toppet med Grande Premium-ost og pinjekjerner
Laktosefri
Vegetar

Farfalle med gresskar

sopp og spinat, toppet med Grande Premium-ost og pinjekjerner
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Flaskegresskar
½ stk
Sitron
¼ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Vann
1½ dl
Pasta
200 g
(Hvete)
Aromasopp
100 g
Spinat
100 g
Erter
250 g
Pinjekjerner
1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
711 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
111 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne de stekte grønnsakene med litt finrevet sitronskall for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene med en spiseskje. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet med en skarp kniv. Del gresskarkjøttet i biter på omtrent 2x2 cm, og fordel bitene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, hvitløken, salt og pepper, og klem over saften fra ¼ av sitronen. Stek gresskarbitene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.   
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på kokevannet når du heller det av. 
 Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skyll og grovhakk spinaten.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Vend inn spinaten og ertene, og stek videre i omtrent ett minutt. Smak til med salt og pepper. 
 Ha gresskarterningene i en beholder eller blender, og hell på omtrent 1½ dl av kokevannet til pastaen. Tilsett grønnsaksbuljongen og kryddermiksen. Kjør det hele sammen til en jevn saus i blenderen eller med en stavmikser. Spe med mer væske ved behov, og smak til med salt og pepper.   
 Bland gresskarsausen med den ferdigkokte pastaen, og topp med litt god olivenolje, pinjekjernene og den revne Grande Premium-osten. Del resten av sitronen i båter, og server båtene til retten. 
Vel bekomme!