Vegetar
Beet bourguignon
med timian, sellerirot og potetmosNy oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Mandelpoteter
400 g
Smør
1 ss
Melk
1–2 dl
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Sellerirot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Aromasopp
200 g
Tomatpuré
2 pakke
Timian
1 bunt
Alkoholfri rødvin
1 flaske
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Hvetemel
½ ss
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 455 kcal
- Fett:
- 7 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne et laurbærbad i gryten for ekstra god smak.
Skyll eller skrell potetene. La potetene trekke i usaltet vann rett under kokepunktet i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skrell selleriroten og gulrøttene, og del dem og rødbetene i grove biter. Rens soppen fri for jord, og del den i fire.
Varm opp en tykkbunnet kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, selleriroten og gulrøttene i 3–4 minutter, eller til de er gylne. Vend inn hvitløken og rødbetene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett tomatpuréen og noen stilker av timianen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Rør inn ½ ss hvetemel, og bland godt. Tilsett rødvinen, 1 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp under omrøring, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Krydre med litt salt og pepper underveis.
Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Vend soppen og linsene inn i gryten rett før servering, gi det hele et oppkok, og smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!