Beet bourguignon med timian, sellerirot og potetmos
Vegetar

Beet bourguignon

med timian, sellerirot og potetmos
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Mandelpoteter
400 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1–2 dl
(Melk)
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrøtter
2 stk
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Aromasopp
200 g
Tomatpuré
2 pakke
Timian
1 bunt
Alkoholfri rødvin
1 flaske
(Sulfitt)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
455 kcal
Fett:
7 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne et laurbærbad i gryten for ekstra god smak.

Skyll eller skrell potetene. La potetene trekke i usaltet vann rett under kokepunktet i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skrell selleriroten og gulrøttene, og del dem og rødbetene i grove biter. Rens soppen fri for jord, og del den i fire. 
 Varm opp en tykkbunnet kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, selleriroten og gulrøttene i 3–4 minutter, eller til de er gylne. Vend inn hvitløken og rødbetene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett tomatpuréen og noen stilker av timianen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Rør inn ½ ss hvetemel, og bland godt. Tilsett rødvinen, 1 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp under omrøring, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 15 minutter. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Krydre med litt salt og pepper underveis.
Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Vend soppen og linsene inn i gryten rett før servering, gi det hele et oppkok, og smak til med salt og pepper. 
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!