Koteletter med ovnsbakt brokkoli og løk, potetmos og brun saus

Koteletter med ovnsbakt brokkoli og løk, potetmos og brun saus

Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
400 g
Brokkoli
1 stk
Gul løk
1 stk
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Bøkerøkte svinekoteletter
500 g
Olje
Salt
Pepper
Melk
Smør
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kotelettene sammen med en timiankvist for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok opp ca. 1 liter vann. Skrell potetene, og la dem trekke i vannet på middels varme i ca. 20 minutter, eller til de er møre.
Kutt brokkolien i buketter og kutt løken i båter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter.
Ha den brune sausen i en kjele, og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. La kjøttet hvile frem til servering.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, under omrøring, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!