Koljekaker med småpoteter, hjemmelaget eggesmør og råkostsalat med høstens epler

Koljekaker med småpoteter, hjemmelaget eggesmør og råkostsalat med høstens epler

3.92 (64)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Egg
1 stk
(Egg)
Gulrøtter
2 stk
Norsk eple
1 stk
Sitron
1 stk
Koljekaker
1 pakke
(Fisk, Selleri, Sennep, Laktose)
Bladpersille
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp potetene med litt finhakket persille og parmesan før servering!

Sett stekeovnen på 240 grader.
Fordel småpotetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18-20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok egget i ca. 9 minutter. Hell vannet av det ferdigkokte egget, og skyll egget i kaldt vann.
Skrell gulrøttene og eplet. Grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern, og bland alt sammen i en skål. Smak til med saft fra ca. 1/4 av sitronen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme, og stek koljekakene i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Skrell egget og del det i grove biter. Smelt ca. 3 spiseskjeer smør i en liten kjele, og vend inn eggebitene. Finhakk bladpersillen, og vend den inn i eggesmøret rett før servering.
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!