Laktosefri
Glutenfri
Svinekjaker i hjemmelaget brun saus
med poteter og bakte grønnsakerNy oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- glutenfri soyasaus
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Blomkål
½ stk
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Svinekjaker
350 g
Laktosefritt smør
1 ss
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 450 kcal
- Fett:
- 9 g
- Karbohydrater:
- 46 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rør inn en spiseskje laktosefri crème fraîche i den brune sausen før du tilsetter svinekjakene, for en ekstra rund og god smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt blomkålen i buketter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Smelt 1 ss laktosefritt smør i en liten kjele, og rør til det har en nøttebrun farge. Rør inn oksebuljongen, spe på med 2 dl vann under omrøring, og kok opp. Rør maisstivelsen ut i 3 ss kaldt vann i en kopp og hell maisjevningen litt og litt i den brune sausen, til ønsket tykkelse, mens den koker.
Ha svinekjakene, inkludert kraften, i den brune sausen. La det hele trekke på lav varme under lokk i omtrent 15 minutter. Smak til sausen med pepper og eventuelt glutenfri soyasaus eller salt.
Vel bekomme!