Svinekjaker i hjemmelaget brun saus med poteter og bakte grønnsaker
Laktosefri
Glutenfri

Svinekjaker i hjemmelaget brun saus

med poteter og bakte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • glutenfri soyasaus
    • laktosefritt smør
    • olje
    • pepper
    • salt
    • vann
    Poteter
    350 g
    Gulrøtter
    2 stk
    Blomkål
    ½ stk
    Oksebuljong
    1 pakke
    Maisstivelse
    1 pakke
    Svinekjaker
    350 g
    Laktosefritt smør
    1 ss
    Vann
    2 dl
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    450 kcal
    Fett:
    9 g
    Karbohydrater:
    46 g
    Protein:
    45 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Rør inn en spiseskje laktosefri crème fraîche i den brune sausen før du tilsetter svinekjakene, for en ekstra rund og god smak.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
    Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
     Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt blomkålen i buketter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
     Smelt 1 ss laktosefritt smør i en liten kjele, og rør til det har en nøttebrun farge. Rør inn oksebuljongen, spe på med 2 dl vann under omrøring, og kok opp. Rør maisstivelsen ut i 3 ss kaldt vann i en kopp og hell maisjevningen litt og litt i den brune sausen, til ønsket tykkelse, mens den koker.
    Ha svinekjakene, inkludert kraften, i den brune sausen. La det hele trekke på lav varme under lokk i omtrent 15 minutter. Smak til sausen med pepper og eventuelt glutenfri soyasaus eller salt.
    Vel bekomme!