Glutenfri
Seifilet i rømmesaus
med stekt løk, kokte poteter og brokkoliNy oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Småpoteter
300 g
Brokkoli
½–1 stk
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
Sukker
½ ts
Seifilet
375 g
Lettrømme
150 g
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 484 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 34 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne fisken i litt hvetemel blandet med salt og pepper før du steker den. Da får den en litt sprø overflate.
Kok potetene i en stor kjele med lettsaltet vann i 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Del brokkolien i buketter og kok de sammen med potetene de siste 3 minuttene av koketiden.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, eller til den er litt gyllen. Ha i ½ ss smør og ½ ts sukker, og stek videre i 2 minutter. Smak til med salt og pepper, og ha løken over på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Krydre fisken med litt salt, og stek den i 2–3 minutter på hver side. Ha litt smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken mens den steker. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren (se tips). Legg fisken over på en tallerken og ha ½ dl vann i stekepannen sammen med stekesjyen fra fisken. Kok opp, skru av varmen og rør inn lettrømmen. Smak til med salt og pepper, og ha fisken tilbake i pannen.
Vel bekomme!