Sabich - israelsk pita med salat, fetaost, egg og stekt aubergine servert med mango- og yoghurtdressing
Vegetar

Sabich - israelsk pita

med salat, fetaost, egg og stekt aubergine servert med mango- og yoghurtdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Aubergine
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Rødløk
½ stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Egg
4 stk
(Egg)
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
768 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
114 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Salt auberginen godt, la den ligge i omtrent 10 minutter. Skyll, tørk og stek auberginen. Da trekkes bitterstoffene ut, og auberginen blir ekstra smakfull.

Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
Skyll og kutt auberginen i skiver på omtrent ½–1 cm. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i rikelig med olje. Stek auberginen i omtrent 3–4 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Krydre med det tyrkiske krydderet og litt salt og pepper mot slutten av steketiden. 
 Skyll tomaten, agurken og bladpersillen. Kutt tomaten og agurken i grove biter, og finhakk bladpersillen. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha grønnsakene i en salatskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Smuldre over fetaosten.  
Kok eggene i en kjele med vann i 6–8 minutter. 
Tilbered pitabrødene som anvist på pakken.
 Bland sammen mangochutneyen og yoghurten i en skål. Smak til med litt saft fra sitronen. 
Vel bekomme!